top of page

Öğrenci projeleri

Öğrencimiz Hira MARTI'nın projesi "X-ray" Yacht Türkiye Dergisi, Aralık 2015 sayısında yayınlanmıştır.

Hira MARTI, “X-ray”i anlatıyor...

Tasarım benim için bir serüvendir, her çizgisi bana ayrı heyecan ve tecrübe katacak olan bu yolculuğa çıkabilmek için öncelikle gözlemleme ve yorumlama aşamasının en önemli basamak olduğunu düşünüyorum. Yaşadığımız döneme ait her türlü yeniliği takip etmek, eksikliğini farkedebildiğimiz her nokta üzerine kafa yormak ve teknolojiyi yakından takip etmek zorundayız.

Tekneye pupadan adım attığınız anda size aynı anda hem güneşlenme hem de oturma imkanı sunan bir havuzluk ile karşılaşıyorsunuz. Yemeklerinizi ister bu bölümde isterseniz de geniş salon kısmında yemeyi tercih edebilirsiniz. Kapalı alandaki yemek bölümünün tam karşısında bir bar konumlanmaktadır. Bu kısım alt güvertede bulunan mutfağa bir merdiven ile bağlanmış böylece çalışanların servisi hızlı ve konforlu bir biçimde yapabilmesi amaçlanmıştır. Salonda yemek yeme alanı ve barın hemen arkasında pruvaya uzanan bölümde sizleri oldukça geniş, bir arada vakit geçirilebileceği bir oturma grubu karşılamaktadır. Salon bir cam panelle ikiye ayrılmakta ardında kaptan köşkü bulunmaktadır. Tekne sahibi ve çalışanları arasında istenildiğinde kolay iletişim kurulabilecek bir ortam yaratılırken aynı zamanda owner ve crew bölümleri birbirinden hassasiyetle ayrılmıştır. Teknede çalışanların yaşam alanlarına da önem verilip, kabinler oldukça geniş yapılandırılmıştır. Alt güvertede 4 adet crew cabin yanı sıra iki adet vip, iki adet twin ve bir adet master kabin bulunmaktadır. Master cabin diğer alanlardan farkı olarak tekne sahibinin içine girdiğinde kendini özel hissedeceği; geniş, kullanışlı, konforlu ve bir çok ihtiyaca karşılık veren bir alan olarak dikkatinizi çekecektir.

Sahip olduğu kendine has sert çizgisi ile denize indiği anda diğer tüm yatlar arasından ayrılması istenirken bu farklılığın ilk adımları zihnimde sıra dışı karina tasarımıyla başlayıp daha sonrasında ise renk seçimleri ve üst binası ile devam etti.

İsmini görünmeyeni algılatan ışınlardan alan X-ray size daha önce farkında bile olmadığınızı tecrübe ettirmek için tasarlandı.


bottom of page